Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σόιμπλε: «Μη θέτετε σε κίνδυνο το «κούρεμα» της Ελλάδας»

Μήνυμα στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, στους πιστωτές και τους τραπεζίτες, στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ζητώντας να μη βάλουν σε κίνδυνο το κούρεμα με την απαίτηση για επιτόκια 5%!

Ο στόχος παραμένει να φτάσει το ελληνικό χρέος στο 120% το 2020 επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζονται πλέον μόνο δημοσιονομικά μέτρα, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα.

Για να πιάσουμε το στόχο του 120% πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη. Και αυτό δε φαίνεται στον ορίζοντα, λέει ο Γερμανός υπουργός. Γι’ αυτό «τα δημοσιονομικά μέτρα δεν αρκούν και αναδεικνύει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα για να φέρουμε την ελληνική οικονομία πάλι στην ανάπτυξη».

Ο Σόιμπλε δεν έκρυψε πως είναι αυτονόητο να ζητούν οι πιστωτές μεγαλύτερο επιτόκιο, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο αρχικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας τέτοιων απαιτήσεων. Ασκεί δε κριτική σε όποιους από τους πιστωτές προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις, θεωρώντας ότι έτσι «ασκείται πολιτική συμφερόντων».

Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην υποβάθμιση της Γαλλίας και άλλων οκτώ κρατών της ευρωζώνης και στο ρόλο των οίκων αξιολόγησης. Ο Β. Σόιμπλε θεωρεί ότι η Ευρώπη πρέπει να βάλει κανόνες στη λειτουργία τους, διασφαλίζοντας ότι δεν εξυπηρετούν δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Οι οίκοι αξιολόγησης ασκούν πολιτική επιρροή, αλλά το ερώτημα είναι αν ενεργούν με πολιτικά κίνητρα. Συχνά έχω την εντύπωση ότι επιδιώκουν και οι ίδιοι τη δημοσιότητα. Η Ευρώπη παραμένει η ισχυρότερη οικονομική περιοχή του κόσμου», καταλήγει ο Γερμανός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι “βλέπουν¨ελληνική χρεωκοπία – Δημοσιεύματα και συμφέροντα

Τώρα βγάζουν και ισοτιμίες – 1 ευρώ = 1.530 δρχ!

“Άτακτη χρεοκοπία και δραχμή σε 10 εβδομάδες”.Ποιος κάνει τη πρόβλεψη

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan – «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

Αισιόδοξος ο Βεστερβέλε για το PSI

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε