Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σόιμπλε: «Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις»

Σόιμπλε: «Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις»
«Περισσότερος χρόνος θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τα μέτρα» λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Ολες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, εκτός από την Ελλάδα», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. «Περισσότερος χρόνος θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.
 
«Ολες οι χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση […] έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία και την Ισπανία, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι: «αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».
 
Πρόσθεσε δε ότι στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΝΤ: Προσπαθούμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

Ύμνοι για Σαμαρά: «Είναι το καλύτερο λιμάνι στην καταιγίδα»

Η Ελλάδα είναι όπως μια μόλυνση στο πόδι!

Financial Times:Το ελληνικό χρέος απλά δεν βγαίνει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε