Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σόιμπλε: Το ΔΝΤ θα δώσει 23 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η Γερμανία και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε έχουν άποψη και λόγο για όλα. Όπως και για το ποσό που θα προτίθεται να δώσει το ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο και χαρακτήρισε ανεπαρκές!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει προς το παρόν να μην συνεισφέρει παρά μόνο 13 δισ. ευρώ και σε αυτό το ποσό θα προστεθούν άλλα 10 δισεκατομμύρια που απομένουν από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης.

«Το ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα πιθανό ποσό 13 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς και για τα 10 δισεκατομμύρια που απομένουν από το πρώτο πρόγραμμα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ανεπίσημα ως τώρα.

«Έχουμε δηλώσει πως περιμέναμε μια σημαντική συμβολή εκ μέρους του ΔΝΤ” στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας», είπε.

Η τελική απόφαση για το ποσό της συμβολής του ΔΝΤ θα ληφθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου όταν θα συνεδριάσει το Συμβούλιο του Ταμείου.

Ως τώρα το ΔΝΤ συνεισέφερε ανέκαθεν κατά το ένα τρίτο στα προγράμματα αρωγής υπέρ των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες- τόσο στο πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, όσο και σ’ αυτά για την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία.

Αν η συμβολή του ΔΝΤ παραμείνει στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ (10% του συνόλου), θα ήταν μια απόφαση που θα απογοήτευε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέξη-λέξη η συμφωνία για δάνειο και κούρεμα|

Μόνιμος υφυπουργός Οικονομικών ο Σαχινίδης; – Σκοτεινό σημείο το θέμα του Επιτρόπου – Πως θα δρα η μόνιμη τρόικα

 

Σόϊμπλε: Και τώρα τρέχετε! – Τίποτα δεν θα γίνει αυτόματα!

Ντάλαρα: «Είμαι σίγουρος ότι το κούρεμα θα γίνει εθελοντικά»

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε