Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σόιμπλε: η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα …

χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της, ενώ θα αποπληρώσει στο σύνολο τους τα κεφάλαια που θα δανειστεί, εκφράζει στην εφημερίδα Bild-Zeitung ο υπουργός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

“Είμαι βέβαιος ότι δεν θα προκύψουν απώλειες για τον Γερμανό φορολογούμενο αν [το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής] εφαρμοστεί πλήρως”, δήλωσε ο Σόιμπλε. “Πρέπει να υποθέσουμε επίσης ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια”.

 

Αργότερα σήμερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσει την έγκριση της γερμανικής συμμετοχής στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

 

Η γερμανική συμμετοχή εκτιμάται στα 22,4 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει την πρόταση στο γερμανικό κοινοβούλιο έως την Παρασκευή. 

Επιπλέον και ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν εξέφρασε σήμερα την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα λιτότητας που ανακοινώθηκε την Κυριακή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε