Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σόιμπλε: κούρεμα 70% για βιώσιμο χρέος το 2020!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι το κρίσιμο στοιχείο στις διαβουλεύσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το 2020 να έχει φτάσει σε ένα βιώσιμο επίπεδο δανεισμού.

“Αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί”, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Όταν ρωτήθηκε αν το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους κατά 70% θα είναι αρκετό, ο Σόιμπλε απάντησε: “Εξαρτάται από τις λεπτομέρειες. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται”.

Ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε επίσης ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, όμως θα πρέπει να προχωρήσει “διαφορετικά η κατάσταση δεν μπορεί να διευθετηθεί”.

Εξάλλου ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η χώρα του κάνει περισσότερα απ΄όσα θα όφειλε για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

“Τα προβλήματα δεν προέρχονται από τη Γερμανία. Κάνουμε περισσότερα από τους υπόλοιπους και, αν και η νομισματική ένωση μας έχει προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι η αλληλεγγύη είναι μονόδρομος”, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι είναι προφανές πως οι αγορές έχουν αρχίσει να επανακτούν την εμπιστοσύνη τους. “Δεν έχουμε ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο, όμως τις τελευταίες εβδομάδες πολλές δημοπρασίες ομολόγων απέδειξαν ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να επανακτούν την εμπιστοσύνη τους”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε