Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σπάει” όλα τα ρεκόρ η ανεργία στην Ισπανία – Πάνω από 4 εκατομμύρια οι άνεργοι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Η Ισπανία παραμένει η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία, με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα θα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικά για το μέλλον…

4,75 εκατομμύρια δεν είχαν δουλειά έως το τέλος του Μαρτίου. Ο αριθμός των 4.750.867 ανέργων αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της κρίσης το 2008 και την πρώτη δημοσιοποίηση των μηνιαίων στατιστικών το 1996, ενώ εμφανίζεται αυξημένος για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Τον Μάρτιο, κατεγράφησαν επιπλέον 38.769 άνεργοι, δηλδή ποσοστό 0,82% σε σχέση με το Φεβρουάριο, αναφέρεται στα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Χωρίς την κινητήρια δύναμη της οικονομίας της, τις οικοδομικές επιχειρήσεις, η Ισπανία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στις βιομηχανικές χώρες: σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine), το οποίο χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο υπολογισμού, το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε στο 22,85% του ενεργού πληθυσμού στα τέλη του 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν, η Ισπανία είχε για μια ακόμα φορά το μεγαλύτερο ποσοσό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση τον Φεβρουάριο, δηλαδή 23,6%.

Η κυβέρνηση προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 24,3% του ενεργού πληθυσμού στα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είδος προς… εξαφάνιση οι άνεργοι στη Γερμανία

Οι μισοί νέοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι – 17,13 εκατ. οι άνεργοι στην ευρωζώνη

Της… Ελλάδας στην Ισπανία – Επεισόδια, σφαίρες καουτσούκ και άγριο ξύλο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Παρέλυσε η Ισπανία – Σοβαρά επεισόδια στις συγκεντρώσεις- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Γενική απεργία και ξύλο αστυνομικών-διαδηλωτών στην Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε