Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στα 50.000 το αφορολόγητο για τα ακίνητα

Στα 50.000 το αφορολόγητο για τα ακίνητα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 17:25
Πρώτη δημοσίευση: 01.02.2013 | 17:04

Στα 50.000 ευρώ αναμένεται να ορισθεί, όπως όλα δείχνουν, το αφορολόγητο για τα ακίνητα, ενώ οι συντελεστές φόρου θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν μέχρι 2%.

Δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα να είναι χαμηλότερος από 2% και ο πρώτος συντελεστής να ξεκινά από το 0,1%.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε ακίνητη περιουσία υψηλότερη π.χ των 10 εκατ. ευρώ, για συμβολικούς λόγους στα πρότυπα του φόρου Ολάντ για τους πολύ πλούσιους.

Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.

Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόροι-φωτιά 6,5 δισ. στα ακίνητα – Ποιοι θα πληρώσουν τη... νύφη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο