Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στα… μανταλάκια του TAXIS οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου

Στα… μανταλάκια του TAXIS οι μεγάλοι οφειλέτες του Δημοσίου

Τελεσίγραφο σε 20.000 με 25.000 μεγάλους οφειλέτες που χρωστάνε στο Δημόσιο συνολικά πάνω από 77 δισ. ευρώ στέλνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το μήνυμα σαφές και απειλητικό: ή ρυθμίζετε τα χρέη σας και πληρώνετε ή δημοσιεύονται τα ονόματά σας, όπως επιτάσσει η μνημονιακή υποχρέωση.

Το μήνυμα άρχισαν να παίρνουν με e-mai; άτομα και επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ.

Με τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια καλεί τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο αλλά και το συνολικό ποσό της οφειλής θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της ιστοσελίδας του Taxisnet.

Στους οφειλέτες αυτούς, δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου να προσέλθουν στη ΔΟΥ που έχει αρμοδιότητα για τις οφειλές προκειμένου:

1. Είτε να ενταχθούν σε ρύθμιση,

2. Είτε να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την προέλευση των χρεών τους.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας της 27ης Ιουνίου, η ΓΓΔΕ θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Taxis ολόκληρο τον κατάλογο με τα ΑΦΜ, τα ονοματεπώνυμα, τις οφειλές αλλά και τις προσαυξήσεις.

Η δημοσίευση του καταλόγου των μεγάλων οφειλετών αποτελεί μνημονιακή απαίτηση και «προαπαιτούμενο» που πρέπει να εκπληρωθεί εντός του έτους.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε