Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στα... μαθηματικά, πάμε καλά! Έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη

Στα... μαθηματικά, πάμε καλά! Έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2013 | 14:15

Η Ελλάδα έκανε ρεκόρ χαμηλότερου πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Η χώρα μας είχε τον χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τον Νοέμβριο (0,4%), σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 2,7%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 2,4% σε 2,3%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 3%.

Μετά την Ελλάδα, το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ εμφάνισε η Σουηδία με 1,1% και ακολούθησαν η Κύπρος και η Γαλλία με 1,5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ουγγαρία με 5,1%, τη Ρουμανία με 4,6% και την Εσθονία με 3,6%. Σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε έντεκα κράτη. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις τιμών στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο σημειώθηκαν στα προϊόντα καπνού και οινοπνευματωδών ποτών (3,6%), στις δαπάνες στέγασης (3,45), στα τρόφιμα και την εκπαίδευση (3% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (-3,8%), του οικιακού εξοπλισμού (1%) και των υπηρεσιών αναψυχής και πολιτισμού (1,2%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurostat: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, παρά το ρεκόρ ανεργίας

Σταθερός παρέμεινε ο πληθωρισμός στο 2,2% στην ευρωζώνη, αναφέρει η Eurostat

Eurostat: Χαμηλόμισθος ένας στους 6 στην ΕΕ - "Πρωταθλήτριες" οι γυναίκες

   Διαδώστε αυτό το άρθρο