Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Standard & Poor’s: «Χρεοκοπία η ανταλλαγή ομολόγων»

Η εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί να εκληφθεί ως χρεοκοπία εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt (η δημοσίευση των δηλώσεων γίνεται την Τρίτη), ο επικεφαλής της Standard & Poor’s για τις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις Μόριτζ Κρέμερ. Όλα αυτά ενώ στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη το… μεγάλο παζάρι της ευρωζώνης για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

“Οι παρελθούσες εμπειρίες καταδεικνύουν ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ενός κράτους, που το αξιόχρεό τους έχει ήδη βαθμολογηθεί με CCC, όπως της Ελλάδας τώρα, τείνει να μην είναι εθελοντική και οι επενδυτές πρέπει να υποστούν απώλειες”, τονίζει ο Κρέμερ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, έχουν αναφερθεί σε δεύτερο εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας, που θα της επιτρέψει να φθάσει στα τέλη του 2014, αλλά και σε μία εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δανεισμό, στο ύψος των περίπου 30 δισ. ευρώ, σε εφαρμογή της “πρωτοβουλίας της Βιέννης”.

Σύμφωνα με τον Κρέμερ το θέμα, όταν γίνει παράταση της λήξης ενός ομολόγου, “είτε εθελοντικά, είτε όχι”, είναι “δευτερεύουσας σημασίας”.

“Αποφασιστικό είναι το πώς συγκρίνεται, αυτή η παράταση, με τα υπεσχημένα στον πιστωτή, που πρωτοεπένδυσε το κεφάλαιό του”, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα αναβολή – Νέο έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου και τελεσίγραφο

Νέα αμερικανική παρέμβαση – στήριξη στην Ελλάδα

Τώρα μας κυνηγάνε να μας δώσουνε λεφτά

Σόιμπλε: Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάρετε τη δόση!

70 κολοσσοί στηρίζουν Ελλάδα

Ψηφίζετε τα μέτρα, παίρνετε την 5η δόση!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε