Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σταρκ: Μια αναδιάρθρωση θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις

Σταρκ: Μια αναδιάρθρωση θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.04.2011 | 16:35
Πρώτη δημοσίευση: 23.04.2011 | 16:22

Τραπεζική κρίση χειρότερη εκείνης που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers θα μπορούσε να προκαλέσει τυχόν αναδιάρθρωση χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο Γιούργκεν Στάρκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σε δηλώσεις του που παραθέτει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό κανάλι ZDF, ο Στάρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επικαλείται το φάσμα των επιπτώσεων από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας ώστε να υπογραμμίσει την αντίθεση της ΕΚΤ στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

"Μία αναδιάρθρωση θα ήταν μυωπική και θα επέφερε σημαντικές επιπτώσεις", δήλωσε. "Στη χειρότερη περίπτωση, μια αναδιάρθρωση (σ.σ. του χρέους) κράτους μέλους θα μπορούσε να επισκιάσει τις επιπτώσεις από τη χρεοκοπία της Lehman", πρόσθεσε.

Η κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας το Σεπτέμβριο του 2008 κυριολεκτικά "πάγωσε" τη διεθνή διατραπεζική αγορά και οδήγησε στην χρηματοπιστωτική κρίση και σε τεράστια κρατικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διάσωση σειράς τραπεζών και τη σταθεροποίηση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος.

Ο Στάρκ άσκησε δριμεία κριτική σε όσους κάνουν λόγο περί ανάγκης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθείται στενά και ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της, στη βάση του προγράμματος που συμφωνήθηκε πέρυσι το Μάϊο.

Διαβάστε επισης
Τα επτά σενάρια για το χρέος της χώρας που επεξεργάζεται διεθνής οίκος   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook