Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σταθερό το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά

Σταθερό το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά

Σταθερό στο 8,1% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά.

Η Καναδική οικονομία το μήνα Μάιο “πρόσθεσε” 24.700 νέες θέσεις εργασίας, μια μικρή αύξηση σχετικά με τον Απρίλιο που “είδε” τις νέες θέσεις εργασίας να ανέρχονται στις 108.000. Παρά τη μικρή άνοδο, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 8,1%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Μερικές ενδείξεις στα στοιχεία του Μαΐου σηματοδοτούν την ελπίδα ότι η αγορά εργασίας επανέρχεται σε υγιή κατάσταση γρήγορα μετά την ύφεση του 2008-2009. Αφότου άρχισε η ανάκαμψη από τον Ιούλιο του 2009, η ανεργία έπεσε κατά 1,8% με το άνοιγμα 310.000 θέσεων εργασίας.

Την Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε τρία χρόνια καθώς η οικονομία δείχνει ισχυρά σημεία ανάκαμψης.

Η αγορά εργασίας θα είχε ανεβεί περισσότερο αλλά η απώλεια 42.500 θέσεων μερικής απασχόλησης καθώς και 28.000 επαγγελμάτων αυτοαπασχόλησης, έκανε τα νούμερα να βρεθούν σε χαμηλότερο επίπεδο.

Ο μήνας Μάιος “είδε” 67.300 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, μια ένδειξη πως η παραγωγή έχει ανάγκη από περισσότερες ώρες εργασίας. Επίσης, η αγορά εργασίας κέρδισε 52.800 νέες δουλειές με άνοιγμα 43.400 θέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Η αγορά εργασίας έχει ανακάμψει κατά 75% σχετικά με τις απώλειες κατά την περίοδο της ύφεσης. Η αγορά εργασίας για τις γυναίκες αυξήθηκε κατά το διπλό απ΄ ό,τι για τους άντρες.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά δηλώνει πως οι τομείς της ανάπτυξης ήταν ο τομέας των μεταφορών και της αποθήκευσης, καθώς και η δημόσια υγεία, η κοινωνική βοήθεια και η δημόσια διοίκηση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε