Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου

Στη Νέα Υόρκη για την άμεση παράδοση, το βαρέλι του ‘ελαφρού’ αργού πετρελαίου τελείωσε τη συνεδρίαση σήμερα στα 101,19 δολάρια–αύξηση τριών σεντς ως προς την Παρασκευή.

Σταθεροποιήθηκαν τελικά, σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτές μειώνονταν, την ώρα που η πετρελαϊκή αγορά συνεχίζει να “ανιχνεύει” τις επιπτώσεις του πολύ ισχυρού σεισμού στην Ιαπωνία πάνω στη μελλοντική ζήτηση του προϊόντος, σε συνδυασμό βέβαια με την παρούσα αναταραχή στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως, η τιμή άμεσης παράδοσης υποχώρησε μέχρι τα 98,47 δολάρια.

Παράγοντες της αγοράς εξέφρασαν σήμερα φόβο, μήπως η τιμή διολισθήσει στο ορατό μέλλον, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης του προϊόντος από την πλευρά της Ιαπωνίας. Τούτο, επειδή μετά τον ισχυρότατο σεισμό της Παρασκευής, αρκετά ιαπωνικά διυλιστήρια, με συνολική χωρητικότητα περίπου 1,5 εκατομ. βαρέλια πετρελαίου, δυσλειτουργούν.

Όμως, όλοι αυτοί οι φόβοι εκ μέρους μιας μεγάλης ομάδας επενδυτών δεν δικαιώθηκαν, τελικά, από την εξέλιξη που είχε η σημερινή συνεδρίαση.

Παράλληλα η αγορά επικεντρώθηκε, σήμερα, στις κινήσεις σαουδαραβικών στρατιωτικών δυνάμεων αρκετά κοντά σε πετρελαιοπηγές μέσα στο Μπαχρέιν. Παρακολούθησε, τέλος, από κοντά όλες τις εξελίξεις σχετικά με ανακατάληψη πόλεων, εκ μέρους των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων, τις οποίες προηγουμένως είχαν οι αντικαθεστωτικοί υπό τον έλεγχό τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε