Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2012 | 23:13

Ωστόσο νωρίς το απόγευμα όταν ο αρμόδιος Επίτροπος Ολ. Ρεν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει αργότερα σε ανακοινώσεις που αφορούν στην Ισπανία, η αγορά συναλλάγματος "πάγωσε" αναμένοντας τις εξελίξεις στο μεγαλύτερο μέτωπο της Ευρωπαϊκής κρίσης.

Έτσι λίγο πριν τις ανακοινώσεις του κοινοτικού αξιωματούχου το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,2744 δολάρια από το επίπεδο των 1,271 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2772 δολάρια.

Ωστόσο μετά τις δηλώσεις Ρεν το ευρώ υποχώρησε στα 1,2728 δολάρια καθώς ο Επίτροπος εκτίμησε ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η Ισπανία, ενέχει σοβαρούς κινδύνους και επεσήμανε ότι μόνο η ισπανική κυβέρνηση μπορεί να λάβει την απόφαση για ένταξη στο μηχανισμό βοήθειας. Προέβλεψε δε ότι η Ισπανία θα αναγκαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος της τον Φεβρουάριο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 17,61% από το 18,01% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,34% να περιοριστεί στο 16,27% από 16,68% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,36%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,19%, ενώ στο μήνα υποχώρησε στο 10%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο