Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2012 | 23:38

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2570 δολάρια από το επίπεδο των 1,2571 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2568 δολάρια.

Πιέσεις προκαλεί στο αμερικανικό νόμισμα (το οποίο στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησε έως το επίπεδο των 1,2612) το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων. Ο επικεφαλής της Fed , Ben Bernanke μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει τον τρίτο γύρο αγορών κρατικών χρεογράφων (ποσοτικής χαλάρωσης) Με προκειμένου να συμβάλλει από την πλευρά της στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Με ενδιαφέρον αναμένονται αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος, το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε σε 6 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 23,08% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,35% να διαμορφωθεί στο 22,53.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,79% από 0,80% την Παρασκευή, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,67%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,53% από 0,54%, στο τρίμηνο υποχώρησε στο 0,27% ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%


   Διαδώστε αυτό το άρθρο