Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2012 | 23:10

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,2962 δολάρια από το επίπεδο των 1,2954 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2963 δολ.

Το αμερικανικό νόμισμα φαίνεται να ευνοείται από τη διάθεση των επενδυτών να τοποθετηθούν σε αγορές υψηλότερου κινδύνου. Η τάση αυτή ενισχύει ταυτόχρονα και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Στην ευρωζώνη τηρείται στάση αναμονής ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών του Εuro working group το οποίο συνεδριάζει σήμερα. Αντικρουόμενα παραμένουν τα μηνύματα για το αίτημα επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής της Ελλάδος. Η Γερμανική Handelsblad αποκάλυψε σήμερα ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ε.Ε - ΕΚΤ και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 20 δις. ευρω προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του FDP (το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό) Oto Fricke.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών

στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μία μόνο συναλλαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 17,10% από 17,98% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,59 % να περιοριστεί στο 15,51% από 16,42% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,63%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,51%, στο εξάμηνο υποχώρησε οριακά στο 0,39% από 0,40%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο