Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στατιστικά στοιχεία τέλος λόγω περικοπών!

Στατιστικά στοιχεία τέλος λόγω περικοπών!

Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας στατιστικής ISTAT απείλησε να σταματήσει τη δημοσίευση στοιχείων για την οικονομία διότι έχει πληγεί από τις περικοπές των κυβερνητικών δαπανών για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλέιμματος.

“Η περικοπή δαπανών θέτει σε κίνδυνο την ISTAT”, δήλωσε ο πρόεδρός της Ενρίκο Τζιοβάνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica. “Από τον Ιανουάριο και μετά δεν θα δημοσιεύουμε στατιστικές”, είπε.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της μείωσης των κρατικών δαπανών, η χρηματοδότηση του ISTAT θα πρριορισθεί από το 2013 σε 150-160 εκατομμύρια ευρώ, από 176 εκατομμύρια σήμερα, δηλώνει ο Ενρίκο Τζιοβάνι. Αυτό αντιστοιχεί στο ήμισυ των πόρων που προβλέπονται για την αντίστοιχη γαλλική υπηρεσία στατιστικής και στο εν τρίτον των πόρων που διατίθενται για τις αντίστοιχες υπηρεσίες των σκανδιναβικών χωρών.

Ο Τζιοβάνι προειδοποιεί ότι η Ιταλία κινδυνεύει να αναγκασθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε καταβολή προστίμων, εάν δεν είναι σε θέση να δημοσιεύσει στατιστικές για την ιταλική οικονομία.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε