Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για τα μέτρα – Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για εκταμίευση δόσης και επιμήκυνση

Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για τα μέτρα – Έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για εκταμίευση δόσης και επιμήκυνση

– Αγωνία αν θα ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή
– Στουρνάρας: Μέσα στο Νοέμβριο η δόση
– Βρούτσης: Σε καλό δρόμο τα εργασιακά
– Κοντά σε συμφωνία για τριετίες και ωράριο εργασίας, συνεχίζεται το θρίλερ με τις αποζημιώσεις
– ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βάζουν “φρένο” στα σενάρια για ανασχηματισμό

Ολοκληρώθηκε μετά από 6,5 ώρες η μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή περισσότερων από 15 υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και στελεχών των υπουργείων όπου συζητήθηκαν όλες οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εκταμιευθεί η δόση μέχρι τις 16 Νοεμβρίου .

Ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή εντολή να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο με στόχο να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως η εκταμίευση της δόσης θα γίνει μέσα στο Νόέμβριο.

Δείτε τη δήλωση του Γ. Στουρνάρα

Βασικό ζητούμενο ήταν στη σημερινή σύσκεψη, το οικονομικό επιτελείο αλλά και οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της δόσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα επόμενα δυο 24ωρα η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα βρίσκεται στα χέρια τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποχωρώντας από την ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα εργασιακά βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα εργασιακά ήταν το πιο σημαντικό “αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας.

Δείτε το βίντεο

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως διατηρούνται “παγωμένες”οι τριετίες. Επίσης η τρόικα φαίνεται να αποσύρει το αίτημά της για αλλαγές στο ωράριο εργασίας. Μεγάλο “αγκάθι” φαίνεται να παραμένει το θέμα των αποζημιώσεων.

Δείτε το βίντεο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup την Παρασκευή θα επιδιώξει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα της επιμύκηνσης και της εκταμίευσης της δόσης, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και ενδεχομένως να επιλυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρεους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Γ.Βρούτσης: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σαμαράς: Ζήτησα να επισπευσθεί η εκταμίευση της δόσης – Λεφτά υπάρχουν έως τις 16 Νοεμβρίου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε