Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στερεύουν τα βενζινάδικα – Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες φορτηγών – Ουρές όπου έχει μείνει βενζίνη

,
– Ρέππας πρός ιδιοκτήτες φορτηγών: Συναισθανθείτε τις ευθύνες σας!
– Με απεργία απειλούν και οι βενζινοπώλες
– Καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης
– Μέχρι και 1,839 ευρώ το λίτρο πωλούν την βενζίνη ορισμένα βενζινάδικα
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης είναι πλεον οι καταναλωτές αφού τα πρατήρια στερεύουν το ένα μετά το αλλο από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών, ενώ η μόνη βενζίνη που βρίσκει κανείς μετά από ατελείωτη ώρα αναμονής είναι η σούπερ αμόλυβδη η οποία φτάνει μέχρι και στην εξωφρενική τιμή των 1,839!

“Είμαστε ακόμα στην αρχή”
, δηλώνει στο Newsit ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών.
Στους δρόμους επικρατεί κομφούζιο  αφού σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου οι ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν παρατάξει τα οχήματά τους.

Την ίδια ώρα, με κλείσιμο των πρατηρίων απειλούν και οι βενζινοπώλες. Σήμερα θα αποφασίσουν εαν θα κλείσουν τα πρατήριά τους από την Τετάρτη. 

Το νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνταν οι άδειες. Αξίζει να σημειωθεί οτι η τελευταία φορά που το δημόσιο χορήγησε άδεια σε ιδιώτη ήταν το 1971! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ηδη προβλήματα υπάρχουν στα Ιωάννινα, στο Ναύπλιο και στα Τρίκαλα.

Ουρές για λίγη βενζίνη και στα Ιωάννινα ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λεωφόρος Κηφισίας: Σούπερ αμόλυβδη 1,839!!!

Η αναμονή στα πρατήρια περνάει τα 45 λεπτά!

Στο άκουσμα της είδησης για την απεργία, οι ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους, έσπευσαν από το πρωί στα βενζινάδικα για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές.

Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους ενω πολλά πρατήρια ξέμειναν ήδη από καύσιμα.

‘Οσο γι’ αυτά που δεν έχουν ξεμείνει από καύσιμα μέσα σε λίγες ώρες ως δια μαγείας έμειναν χωρίς απλή αμόλυβδη  παρά το γεγονός οτι  πολλά από αυτά τα πρατήρια ήταν κλειστά μέσα στο Σαββατοκύριακο!
 
Δεν έχει μείνει σταγόνα βενζίνη στο συγκεκριμένο πρατηριο αλλά όπως λέει και στην πινακίδα μόνο πετρέλαιο ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



ΩΡΑ 09.00 Πρατήριο στην λεωφόρο Κηφισίας. Η απλά αμόλυβη έχει τελειώσει και η σούπερ έχει 1,835! ΦΩΤΟ NEWSIT

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων ανέφεραν ότι αν δεν επιτραπεί η τροφοδοσία της αγοράς ούτε με τα ΙΧ βυτιοφόρα, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, τότε τα πρατήρια θα “στεγνώσουν” από καύσιμα πριν από τα μέσα της εβδομάδας. (Δείτε σχετικό βίντεο)
 

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.
 
Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.

Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.
 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:

“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.
 
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.
 
Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.
 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Που είναι τα μπλόκα των φορτηγών – Κομφούζιο στο Λεκανοπέδιο 

Χανιά: Χάος στο λιμάνι της Σούδας από μπλόκα φορτηγών

Πάτρα: Ουρές και ένταση στα βενζινάδικα

Στερεύουν από καύσιμα τα λεωφορεία και από υπομονή οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ

‘Ολο το νομοσχέδιο για τα φορτηγά ΔΧ – Ρέππας προς απεργούς: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! 

Θεσσαλονίκη: Βενζίνη τέλος στα μισά πρατήρια!

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε