Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Γαλλικη Βουλή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Πρώτη η Γαλλία, με έκτακτη σύνοδο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα την εξέταση και μετά την έγκριση του δεύτερου σχέδιου στήριξης της Ελλάδας που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου.

Οπως έχει ήδη δηλώσει ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, η γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα σημαίνει αύξηση του γαλλικού χρέους, κατά 15 δις ευρώ έως το 2014.

Υπολογίζεται ότι το σχέδιο για την Ελλάδα θα ψηφισθεί χωρίς δυσκολία από το σύνολο των βουλευτών της πλειοψηφίας, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή.

Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος τοποθετούνται μάλλον στη λογική της αποχής, λόγω της ” έλλειψης ακριβείας κα πληροφοριών για το χρονοδιάγραμμα καθώς και για το πεδίο και την έκταση συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα “, εξήγησε ο σοσιαλιστής Ζερόμ Καϊζάκ πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών του Κοινοβουλίου.

Οι σοσιαλιστές υπογραμμίζουν, επίσης, την απουσία της φορολογίας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και της έκδοσης των ευρωομολόγων.

Οι κομμουνιστές, από την πλευρά τους, δηλώνουν ήδη την απόρριψη, όπως και για το πρώτο σχέδιο στήριξης, με το επιχείρημα ότι ” δεν είναι σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά για τις τράπεζες “.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε