Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στη Βουλή το φορολογικό

Δείτε στο Newsit όλο το σχέδιο νόμου. Μεταξύ άλλων προβλέπει: ΦΠΑ σε 3 δόσεις –  Φορολογικός εισαγγελέας και ίδρυση ΑΕ για το Ελληνικό.

Κατατέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Βουλή, προς συζήτηση, το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και άλλες διατάξεις, όπως για παράδειγμα η ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Ειδικότερα προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (κάτω από 75.000 ή 150.000 κατά περίπτωση) ενώ πάνω από τα ποσά αυτά θα ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Οπως προβλέπει , ακόμη, το νέο νομοσχέδιο θα δίδονται στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών στην περίπτωση που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ καθώς επίσης και ονόματα επιτηδευματιών που δεν κόβουν συστηματικά αποδείξεις ή εκδίδουν πλαστά η εικονικά τιμολόγια.

Επίσης προβλέπεται η καταβολή του ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις για διευκόλυνση επαγγελματιών και εμπόρων ενώ αυξάνεται στο 50% το ποσό της προβεβαίωσης φόρου προκειμένου κάποιος να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της επιβολής προστίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε