Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Στην Αγροτική Τράπεζα το ποσοστό της Αττικάτ στην Αττική Οδό

Οι εταιρείες Ελλάκτωρ και J&P Αβαξ αποχώρησαν από τη διαδικασία υποβολής προσφορών για το 9,88% της Αττικής

Οδού που ανήκει στην Αττικάτ, οπότε το ποσοστό της κατασκευαστικής εταιρείας πέρασε στην Αγροτική Τράπεζα που είχε προσφέρει περί τα 113 εκατ. ευρώ ως αντίτιμο. Βεβαίως, η εταιρεία του κ. Π. Πανούση δεν θα λάβει μετρητά αλλά η Αγροτική που είναι ο βασικός της πιστωτής θα σβήσει χρέη αναλόγου ύψους.

Σημειώνεται ότι οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις τηςΑττικάτ σε ενοποιημένη βάση ανήρχοντο στο πρώτο τρίμηνο στα 65,3 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες βραχυπρόθεσμες στα 48,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, αγγίζουν συνολικά τα 114 εκατ. ευρώ, όσο περίπου και το τίμημα της πώλησης του 9,88% της Αττικής Οδού.

Η εξέλιξη αυτή δίνει κάποιες ανάσες στην Αττικάτ αλλά από την άλλη δεν διασφαλίζει και το μέλλον της αφού η εταιρεία έχει χαμηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο (περίπου 100 εκατ. ευρώ) και χρωστούμενα από το δημόσιο που όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσουν να πληρωθούν. Ετσι, η εταιρεία θα αναγκαστεί να δανειστεί για να αποκτήσει εκ νέου κεφάλαια κίνησης χωρίς μάλιστα να έχει πλέον σοβαρής αξίας περιουσιακά στοιχεία για εξασφάλιση ή για εκποίηση. Η εταιρεία πλέον θα ρίξει το βάρος της στη διεκδίκηση νέων έργων -τα οποία δυστυχώς δεν είναι πολλά- και μάλιστα θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό αφού και άλλες εταιρείες βρίσκονται σε ανάλογη θέση με αυτήν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε