Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στην Αθήνα η Τρόικα, ως την Παρασκευή κλειδώνουν τα πρώτα μέτρα

Ήδη οι εταίροι και δανειστές μας έχουν σε μεγάλο βαθμό προσδιορίσει τις δαπάνες που θα κοπούν πριν την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών

Ωστόσο ήδη τα υπουργεία ξεσκονίζουν όλους τους κωδικούς με τις δαπάνες για να κόψουν από παντού. Το ποσό έστω και σε βάθος διετίας είναι τεράστιο. Μιλάμε για περιστολή δαπανών κατά 11,6 δις ευρώ στην διετία 2013-2014.
Τρόικα, ομάδα δράσης και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα είναι σε συνεχή επαφή ως την ερχόμενη Παρασκευή οπότε θα πρέπει να είναι έτοιμη η πρώτη έκθεση προόδου για την καταγραφή και κατηγοριοποίηση όλων των κρατικών δαπανών.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έστειλε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας επιστολές στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση ζητώντας τους να καταγράψουν αναλυτικά τις δαπάνες των υπουργείων τους.

Μέχρι την τελική έκθεση στα μέσα του Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση οι περικοπές. Η έκθεση του ΔΝΤ δείχνει μάλλον τον δρόμο καθώς αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς με τους οποίους μάλιστα συμφωνεί και η Κομισιόν. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε απολύσεις στο Δημόσιο ώστε να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας, κατάργηση όλων των κοινωνικών – προνοιακών επιδομάτων και αντικατάσταση τους με ένα το οποίο θα λαμβάνει το 20% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και νέες περικοπές στις συντάξεις.

Διαβάστε επίσης:
Προσχέδιο περικοπών 11,5 δισ. ευρω στο Δημόσιο ετοιμάζει ο Παπαδήμος – Στην Αθήνα από την Δευτέρα και πάλι η τρόικα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε