Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην… αγκαλιά του Σκλαβενίτη ο Μαρινόπουλος! “Πράσινο” φως στο σχέδιο διάσωσης από όλες τις τράπεζες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στο σχέδιο Σκλαβενίτη
– Η διαδικασία θα περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι η υπαγωγή στο άρθρο 106 και στις παραγράφους β’ και θ’
– Οι τράπεζες θα δώσουν δεκαετές δάνειο 360 εκατομμύρια ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 1,5%
– Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ανήκει σε ποσοστό 100% στον Σκλαβενίτη

Μετά την Alpha Bank, τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα έδωσε με τη σειρά της το “πράσινο” φως για τη μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στο Σκλαβενίτη και τη σωτηρία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ με τους 12.500 εργαζόμενους.

Με την απόφαση αυτή ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στο σχέδιο Σκλαβενίτη και τώρα η διαδικασία θα περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι η υπαγωγή στο άρθρο 106 και στις παραγράφους β’ και θ’.
Σύμφωνα με το σχέδιο οι τράπεζες θα δώσουν δεκαετές δάνειο 360 εκατομμύρια ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 1,5% , ενώ ο Σκλαβενίτης θα διαθέσει 125 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια (70 εκατομμύρια τον πρώτο χρόνο και 55 το δεύτερο).
Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν για κεφάλαιο κίνησης και για πληρωμές οφειλών των προμηθευτών, οι οποίες αναμένεται να “κουρευτούν” ακόμα και ως 50%.
Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα ανήκει σε ποσοστό 100% στον Σκλαβενίτη, πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια Μαρινόπουλου αποχωρεί εντελώς.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε