Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην κατηγορία junk-σκουπίδι απειλεί να υποβαθμίσει η Fitch την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα πέντε ελληνικών τραπεζών

Το πυροτέχνημα του οίκου αξιολόγησης έρχεται 48 ώρες μετά την απειλή υποβάθμισης στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου από τον ίδιο οίκο.
 

Στην κατηγορία «junk» απειλεί να υποβαθμίσει η Fitch Ratings την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της ATEbank.
 
Η Fitch, ακολουθεί ως ουρά τη Moody’s, στα χτυπήματα που και οι δύο διεθνείς οίκοι καταφέρνουν στα πιο ευάλωτα μέλη της ευρωζώνης, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
 
Ο λόγος των λυσσαλέων επιθέσεων τους δεν είναι άλλος από την ίδια την επιβίωση τους η οποία από το καλοκαίρι και μετά θα είναι αμφίβολη, αφού η Ε.Ε ετοίμασε μηχανισμό ελέγχου τους που κοινοτικές πηγές τον παρομοιάζουν πονηρά ως ”στενό κορσέ”.
 
Όμως ως το καλοκαίρι αναλυτές προβλέπουν κλιμάκωση των επιθέσεων από τους διεθνείς οίκους, κάτι που μεταφράζεται σε πιέσεις στο ευρώ και στα επιτόκια δανεισμού των φτωχών συγγενών της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης :

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε