Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στην τελική ευθεία για την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

Στην τελική ευθεία για την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank

Την ανέκκλητη δέσμευση των βασικών μετόχων της Εurobank, που εκπροσωπούν περίπου το 44% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ότι θα αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, έχει εξασφαλίσει η Εθνική, όπως τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Η δημόσια πρόταση της Εθνικής θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013 και η πλήρης λειτουργική ενοποίηση θα υλοποιηθεί μέσα σε 2- 3 χρόνια είπε ο κ. Τουρκολιάς.

Η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε ο κ. Τουρκολιάς, ο οποίος επισήμανε ότι η ανάγκη συγκέντρωσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Θα οδηγήσει στη δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζανιάς τόνισε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πρωτοφανής, τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και ως προς την ταχύτητα δημοσιονομικής προσαρμογής, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο αναστροφής της αρνητικής πορείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο νέος τραπεζικός “γίγαντας” των Βαλκανίων

 

Τραπεζικός “γίγαντας” στα Βαλκάνια – Πρόταση της Εθνικής για εξαγορά της Eurobank

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε