Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στήριξη μετόχων στον Ανδρέα Βγενόπουλο – Επανεξελέγη στο τιμόνι της MIG

Στήριξη μετόχων στον Ανδρέα Βγενόπουλο – Επανεξελέγη στο τιμόνι της MIG

Δεχόμαστε λάσπη από περιθωριακά έντυπα και πολιτικούς που βρίσκονται κοντά στην έξοδο», τόνισε ο ισχυρός άντρας της MIG. Πάνω από 600 εκατ. ευρώ τα διαθέσιμα της MIG.

 Με ποσοστό ρεκόρ 56,35% για πολυμετοχική εταιρεία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η ετήσια γενική συνέλευση της Marfin Investment Group (ΜIG) εκ των οποίων το 54,12% εκπροσωπήθηκε από τον κ. Αν. Βγενόπουλο βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν μεγάλο κομμάτι των μετόχων να είναι δυσαρεστημένο με τον ισχυρό άντρα της MIG. O ίδιος ο κ. Βγενόπουλος κατέχει λίγο κάτω από το 5% της εταιρείας.

«Η MIG διαθέτει πολύ ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα και με την στρατηγική που ακολουθούμε θα υλοποιήσουμε το όραμά μας και θα ικανοποιήσουμε τους μετόχους μας σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», τόνισε ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος, και συνέχισε: «Αυτήν την περίοδο προτεραιότητες μας είναι, στο μέτρο του δυνατού, να σταθούμε δίπλα στην δοκιμαζόμενη Κοινωνία και Οικονομία και στους εργαζομένους μας και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας». 

Ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα των 15 δισ. ευρώ έμεινε ημιτελές λόγω του ξεσπάσματος της κρίσης, απόφαση που ο ίδιος χαρακτήρισε ως ιστορική. «Δεν θα υπήρχε ο όμιλος αν είχαμε προχωρήσει σε επενδύσεις με δανεισμό» είπε ο κ. Βγενοπούλος, συμπληρώνοντας πως «η αλλαγή του επενδυτικού σχεδίου κράτησε τη MIG ζωντανή και δυνατή». Μάλιστα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εταιρεία δεν έχει καμία ανησυχία για την επιβίωσή της ως προς την κρίση αφού τα διαθέσιμά της ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την εκλογή νέου ΔΣ για την επόμενη τριετία, στο οποίο μετέχουν και τρία μέλη του Dubai Group το οποίο όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται να φύγει από τη MIG.

O κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα η MIG δέχεται επιθέσεις και λάσπη «από περιθωριακές εφημερίδες, ανώνυμα blogs, από επαγγελματίες φιλάνθρωπους, από πολιτικούς που βρίσκονται στην έξοδο της καριέρας τους και από επιχειρηματίες-υπόκοσμο».

Αναφορικά με τα θέματα της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε αγορά ιδίων μετοχών έως και 10% του συνόλου ή 76 εκατ. τεμάχια με τιμή από 0,01 ευρώ έως 10 ευρώ. Η απόφαση για το μέρισμα θα ληφθεί στην πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση που θα γίνει στις 3 Ιουνίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε