Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στήριξη της Γαλλίδας υπ. Οικονομικών στην Ελλάδα

Στήριξη της Γαλλίδας υπ. Οικονομικών στην Ελλάδα
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2010 | 16:20
Πρώτη δημοσίευση: 29.01.2010 | 16:09

"Η Ελλάδα δεν είναι μόνη" δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Με δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι "η ευρωζώνη είναι μία ενιαία νομισματική ζώνη, η Ελλάδα δεν είναι μόνη" και εξήγησε ότι οι χώρες μέλη της ευρωζώνης είναι "από κοινού υπεύθυνες η μία για την άλλη".

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας. "Κοντολογίς, η ζώνη του ευρώ είναι μία νομισματική ζώνη που μας δένει τον ένα με τον άλλο. Δεν υπάρχει σύστημα διάσωσης και εμείς οφείλουμε να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας" σημείωσε.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα μέτρα που έχει δεσμευτεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι "θα είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, θα παρακολουθήσουμε και θα επιβλέψουμε τις δεσμεύσεις της Ελλάδας. Όταν κάποιος δεσμεύεται για κάτι, πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις του".   Διαδώστε αυτό το άρθρο