Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στις 12 Ιανουαρίου η απόφαση για «Olympic Air» και «Aegean Airlines»

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει έρευνα σε βάθος, με βάση τον κανονισμό συγκεντρώσεων της ΕΕ.

Στις 12 Ιανουαρίου 2011 θα αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί της προτεινόμενης συγχώνευσης της «Olympic Air» με την «Aegean Airlines», ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει έρευνα σε βάθος, με βάση τον κανονισμό συγκεντρώσεων της ΕΕ, για την προτεινόμενη συγχώνευση της «Olympic Air» με την «Aegean Airlines».

Ειδικότερα, σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνιστικότητας , ο Χ. Αλμούνια είπε ότι «το μεγάλο πρόβλημα με αυτή τη συγχώνευση είναι ότι οι δύο εταιρείες ελέγχουν σχεδόν το σύνολο της εγχώριας αγοράς». Υπενθύμισε επίσης ότι στη διάρκεια της θητείας της προκατόχου του Νίλι Κρους, η μία από τις δύο συγχωνεύσεις, την οποία απέρριψε η Επιτροπή, ήταν η περίπτωση «Air Lingus-Ryanair», που, σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, «είχε αρκετές ομοιότητες» με αυτή της «Olympic Air» και της «Aegean Airlines».

Ο Χ. Αλμούνια ανέφερε ακόμη ότι, όπως συνέβη με προηγούμενες περιπτώσεις στον τομέα των αερομεταφορών, η Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η σταθεροποίηση του τομέα δεν θα γίνει σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε