Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο 85% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας

Στο 85% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.05.2011 | 10:19

Δημοσκόπηση του Bloomberg δίνει 85% πιθανότητες για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα το ίδιο ποσοστό μας έδινε δημοσκόπηση του Reuters.
 

Το χειρότερο είναι πως ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα και δήλωσαν πως περιμένουν χρεοκοπία της Ελλάδας, αυξήθηκε 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο, και 12% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο.
 
Αιτία του συντριπτικού ποσοστού που συγκεντρώνει η χρεοκοπία είναι πως οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η ευρωπαική πολιτική μπορεί να αποτρέψει την πρώτη χρεοκοπία στην ευρωζώνη.
 
Όσοι μάλιστα ανήκουν στο 85% που πιστεύει στην χρεοκοπία μας, δηλώνουν ότι μετά την Ελλάδα θα χρεοκοπήσουν και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
 
''Όλες αυτές οι χώρες θα έρθουν στα όριά τους σε κάποιο σημείο. Απλώς δεν βλέπω με ποιο σενάριο αυτές οι χώρες θα βγουν από τα προβλήματά τους'' δήλωσε, σύμφωνα με το capital, ο Wilhelm Schroeder, ο οποίος συμμετείχε στη δημοσκόπηση και διαχειρίζεται περί τα 172 εκατομύρια δολάρια για την Schroeder Equities.
 
''Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, πιθανότατα θα χρειαστεί όλες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους. Συνεχώς θα χρειάζονται όλο και περισσότερα κεφάλαια διάσωσης, και σε κάποιο σημείο η απόφαση θα ληφθεί και θα ζητηθεί από τους πιστωτές να συμμετάσχουν'', τονίζει οικονομολόγος στην Westpac Banking Corp που απάντησε και αυτός στην έρευνα.

Διαβάστε επίσης : “Αίμα” ζητάει η Τρόικα :“Κάντε τώρα απολύσεις στο Δημόσιο”   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook