Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο διαδίκτυο το φορολογικό σύστημα

Στο διαδίκτυο το φορολογικό σύστημα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.12.2009 | 15:38
Πρώτη δημοσίευση: 23.12.2009 | 15:26

Σε διαβούλευση στο διαδίκτυο έχει δώσει το νέο φορολογικό σύστημα  το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρεμιέρα για το νέο φορολογικό σύστημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς το νομοσχέδιο δόθηκε σε διαβούλευση στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους στο opengov.gr.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και ο διάλογος των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων με τις 11 αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών. 

Σε σημείωμα του που συνοδεύει το νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι "όλοι αναγνωρίζουμε ότι στο υπάρχον φορολογικό πλαίσιο ενθαρρύνεται η άδικη και διακριτή μεταχείριση πολλών κατηγοριών εισοδημάτων, δημιουργώντας φορολογούμενους πολλών ταχυτήτων ακόμη και μέσα στις ίδιες κατηγορίες εισοδημάτων" και  σημειώνει ότι "η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτό το διάλογο με ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Το φορολογικό βάρος θα κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών και ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα και δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα". 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο