Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο “ιστορικό” 3 δισ. ο δανεισμός της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Στο “ιστορικό” 3 δισ. ο δανεισμός της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2010 | 15:23
Πρώτη δημοσίευση: 01.07.2010 | 15:23

Αναθεωρεί πολύ υψηλότερα το συνολικό ύψος χρηματοδοτήσεων της προς την χώρα μας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), μετά και την υπογραφή της συμφωνίας χορήγησης δανείου ύψους δύο δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων καίριας σημασίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλούταρχος Σακκελάρης σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά την υπογραφή των συμφωνιών, οι εκτιμήσεις του Μαρτίου που έκαναν λόγο για χρηματοδοτήσεις άνω του 1,6 δισ.ευρώ προς της Ελλάδα το 2010 από την ΕΤΕπ, αναθεωρούνται προς τα πάνω και φθάνουν τα 3 δισ. ευρώ περίπου. Η κρίση απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και η ΕΤΕπ ανταποκρίνεται, επισήμανε ο κ.Σακκελάρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σακκελάρης επισήμανε ότι οι εκταμιεύσεις δανείων θα φθάσουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2010 για την Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι η ΕΤΕπ συζητά με τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας για υπογραφή νέων συμφωνιών, είναι όμως σε εξέλιξη και δεν υπάρχει τίποτα το ανακοινώσιμο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο