Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο κελί του Σ.Καν φυλακίστηκε και η ελληνική σωτηρία

Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν ματαίωσε το σχέδιο του για την τελειωτική λύση του ελληνικού προβλήματος με νέο πακέτο βοήθειας που είχε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ επεξεργαστεί.
 

Η γαλλική Le Monde δημοσιεύει τρία σενάρια για την οριστική επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο πρώτος τρόπος είναι με σκληρή αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή με άγριο ”κούρεμα” των ομολόγων, κάτι όμως που απορρίπτεται αφού θεωρείται πως θα σημάνει ντόμινο για όλη την ευρωζώνη με καταστροφικές συνέπειες ιδίως για Ιρλανδία και Πορτογαλία.
 
Το δεύτερο σενάριο μιλούσε για ήπια αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων.Τη λύση αυτή τελευταία άρχισαν να εξετάζουν κορυφαίοι κοινοτικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, όμως τους έκοψε δια παντός την ”όρεξη” ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ Τρισέ ορθώνοντας το ανάστημα του.
 
Το τρίτο και επικρατέστερο σενάριο που επεξεργαζόταν τελευταία και προωθούσε συστηματικά ο Ντομινίκ Στρος Καν, φαίνεται να τον συντροφεύει μαζί του στο κελί.Αυτό προέβλεπε τη χορήγηση ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας χωρίς οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης.
Όμως όπως χαρακτηριστικά γράφει η Le Monde : ”Η σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη θέτει εκτός τραπεζιού το σενάριο αυτό”.
 
Διαβάστε επίσης :
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε