Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο κόκκινο και η ‘Εδραση

Στο κόκκινο και η ‘Εδραση

Αλλη μια κατασκευαστική εταιρεία απειλείται με λουκέτο, καθώς τόσο η μείωση των εργασιών του κλάδου, όσο κυρίως οι

ανείσπρακτες οφειλές από έργα του δημοσίου δημιουργούν ένα ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας. Πρόκειται για την Εδραση – Χ. Ψαλλίδας που ειδικεύεται στις αντιστηρίξεις και φυσιολογικά θα έπρεπε να είχε λιγότερα προβλήματα από άλλες επιχειρήσεις αφού κυρίως λειτουργεί ως υπεργολάβος.

Με επιστολή της στο ΧΑ η εταιρεία ενημέρωσε ότι στις 10/5/2010 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 9,5 εκατ. ευρώ (3,3 εκατ. ευρώ αμοιβές προσωπικού, 0,95 εκατ. ευρώ οφειλές ΙΚΑ, 3,7 εκατ. ευρώ επιταγές σε καθυστέρηση, 1,4 εκατ. ευρώ οφειλές προς το δημόσιο, 0,15 εκατ. ευρώ λοιπές οφειλές).

Την ίδια στιγμή η εταιρεία είχε απαιτήσεις από το Δημόσιο και από ιδιώτες πελάτες ύψους 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 2,5 εκατ. ευρώ είναι καθυστερημένες και καταβάλλονται προσπάθειες δικαστικές και άλλες για την είσπραξη τους.

 

Η εταιρεία, προκειμένου να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις της, να βελτιώσει τη ρευστότητα της και να εξασφαλίσει την συνέχιση της δραστηριότητας της, έχει αναθέσει στην Alpha Bank την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου (Business Plan) και σχεδίου αναδιάρθρωσης δανεισμού που ολοκληρώνεται σύντομα, έχοντας προχωρημένες συνομιλίες με τις πιστώτριες τράπεζες οι οποίες έχουν συναινέσει για περίοδο χάρητος για κεφάλαιο και τόκους κατ’αρχήν ως 31.05.2010.

«Αναμένουμε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και εκτιμούμε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη ώστε να μπορέσει η εταιρεία να συνεχίσει την δραστηριότητα της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το 2009 η εταιρεία λόγω της κρίσης του κλάδου εμφάνισε πτώση κύκλου εργασιών κατά 50% και ζημιογόνο αποτέλεσμα, τάσεις που δεν έχουν αλλάξει κατά το πρώτο 5μηνο του 2010. Το τελευταίο διάστημα πολλές εταιρείες του κλάδου (ΑΛΤΕ, Εργάς, Θεμελιοδομή, Διεκάτ, Betanet κ.α.) αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα και υποχρεώθηκαν δυστυχώς να διακόψουν τις δραστηριότητές τους. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε