Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στο σφυρί 5.000 ακίνητα! Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί

Στο σφυρί 5.000 ακίνητα! Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί

Η 15η Σεπτεμβρίου θα είναι η αποφράδα ημέρα για τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες αφού θα δούν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πρώτοι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν και τα δικαστήρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί. Τους επόμενους μήνες ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και θα φτασει τις 5.000. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν με έναν στόχο: να καταλάβουν όσοι αποφεύγουν συστηματικά να πληρώσουν ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Τα ακίνητα φτάνουν τις 2.000 και οι κάτοχοί τους έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα. Επίσης αφορά εκείνους που αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή τα μικρά ακίνητα οικογενειών που δεν έχουν μεγάλη ή άλλη περιουσία.

Λένε επίσης, σύμφωνα με την Καθημερινή ότι δεν θα δούμε εικόνες όπως αυτές της Ισπανίας όπου μικροϊδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έπειτα από τους μαζικούς πλειστηριασμούς που πραγματοποίησαν οι τράπεζες.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε