Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στο σφυρί οι βίλες της Μυκόνου και της Σαντορίνης

Τελείωσαν τα ψέμματα για τους 990 που έχουν φεσώσει το Δημόσιο και παρόλα αυτά έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο και Σαντορίνη.

‘Οσοι από αυτούς αδιαφορήσουν για άλλη μια φορά και δεν θα φροντίσουν να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν προς το Δημόσιο θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των ακινήτων τους προκειμένου να καλυφθεί η οφειλή.

Από τους 990 φορολογούμενους που χρωστούν στο Δημόσιο, μέχρι στιγμής έχουν περάσει από το ταμείο της Εφορίας για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους μόνο 230, δηλαδή 2 στους 10 οφειλέτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου με τις βίλες στα δύο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων εντοπίστηκαν από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι διασταυρώσεις αποκάλυψαν 990 φορολογούμενους με χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 6,7 εκατ. ευρώ, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τα εξοφλήσουν, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι οφειλέτες αυτοί έχουν συνολικά 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567,89 εκατ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν τα μισά 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288,39 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Οι εφορίες έχουν ήδη λάβει εντολή:

* Να επικοινωνούν γραπτώς, τηλεφωνικά ή προφορικά με τους οφειλέτες ή τα συνυπόχρεα πρόσωπα για την είσπραξη της οφειλής μόλις αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη.
* Να ενεργοποιούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα είσπραξης σε βάρος των οφειλετών που δεν πληρώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους ή δεν συμμορφώνονται στις διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής ή δεν εντάχθηκαν στην πρόσφατη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών.

Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει μέχρι το τέλος του έτους να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που συνολικά υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως εισπράξιμα θεωρούνται τα 8-10 δισ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε