Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο σφυρί τα ακίνητα όσων χρωστάνε στην εφορία

Στο σφυρί τα ακίνητα όσων χρωστάνε στην εφορία
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2010 | 07:23
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 14:14

Με κατάσχεση ή πλειστηριασμό της περιουσίας τους θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι χρωστούν μεγάλα

ποσά στην Εφορία.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, 26.165 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν μεν χρέη 519.765.576 ευρώ αλλά έχουν και στην κατοχή τους ακίνητα που η αντικειμενική τους αξία ξεπερνάει τα 5 δις ευρώ!

Οι φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα. Όλοι αυτοί θα δουν τα ακίνητά τους να κατάσχονται ή να βγαίνουν στο σφυρί αν δεν καταβάλλουν τα χρωστούμενα.

Η έφοδος της Εφορίας αφορά φορολογούμενους με σημαντική ακίνητη περιουσία και επίσης σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σε κεφάλαιο που βεβαιώθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2009 και οι οποίοι μέχρι σήμερα έμεναν στο απυρόβλητο.

Στη φάκα όσοι δεν δήλωσαν τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό

Στα χέρια της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων είναι και στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό οι οποίοι δεν δηλώνουν τους τόκους για να αποφύγουν τη φορολογία. Αφορούν στο διάστημα από το 2005 και μετά. 

 'Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Δ. Σπινέλλης, η συλλογή των στοιχείων έγινε σε συνεργασία με ξένες τράπεζες. 

Στόχος είναι να γίνουν διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν ποιοι φορολογούμενοι δεν δηλώνουν τους τόκους στην εφορία.

Η κίνηση αυτή του υπουργείου οικονομικών εκτιμάται πως θα αποτελέσει μέσο πίεσης προς όσους διατηρούν κεφάλαια στο εξωτερικό εν όψεις της παροχής κινήτρων για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ενώ θα δράσει αποτρεπτικά για όσους σκοπεύουν να βγάλου λεφτά στο εξωτερικό.   Διαδώστε αυτό το άρθρο