Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στο σκαμνί η ελβετική τράπεζα UBS

Στο σκαμνί η ελβετική τράπεζα UBS

Η ελβετική τράπεζα UBS εγκαλείται από επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους εξαιτίας της απάτης του Αμερικανού χρηματιστή Μάντοφ.

Η ελβετική τράπεζα UBS εγκαλείται από τη δικαιοσύνη στο Παρίσι για εξαπάτηση 80 επενδυτών οι οποίοι έχασαν τα χρήματα που είχαν τοποθετήσει στο λουξεμβουργιανό κληροδότημα Luxalpha της τράπεζας και επενδύσει στις εταιρίες του Αμερικανού απατεώνα χρηματιστή Μπέρναρντ Μάντοφ, ανακοίνωσε σήμερα ο συνήγορός τους.

Οι επενδυτές αυτοί κατηγορούν την UBS ότι παρουσίασε τη Luxalpha ως μία τοποθέτηση με μικρό ρίσκο και ότι απεκδύθηκε των ευθυνών της ως διαχειρίστρια αυτού του προϊόντος προς όφελος της εταιρίας του Μπέρναρντ Μάντοφ χωρίς να το αναφέρει στους πελάτες της, εξήγησε ο Ζαν-Πιερ Μαρτέλ.

Οι αποταμιευτές αυτοί, που έχασαν το σύνολο των επενδύσεών τους στη Luxalpha, “έχουν ισχυρή βάση να ζητήσουν την επανόρθωση της βλάβης που υπέστησαν εξαιτίας της απάτης της οποίας υπήρξαν θύματα και των σοβαρών σφαλμάτων που διέπραξε η UBS”, σύμφωνα με την κλήτευση, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Η τράπεζα εγκαλείται από αυτή την ομάδα επενδυτών, που κατείχε περίπου 20.000 τίτλους της Luxalpha, ενώπιον του εμπορικού δικαστηρίου του Παρισιού στις 25 Μαΐου για μία πρώτη ακρόαση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε