Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί των ΔΕΚΟ

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι μισθοί των ΔΕΚΟ

Άμεσα θα αρχίσει το ψαλίδισμα των πρόσθετων αμοιβών που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερες από τους βασικούς μισθούς.

Τα προνόμια που απολαμβάνουν ακόμα οι υπάλληλοι εισηγμένων και μη ΔΕΚΟ μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο. Με δεδομένο ότι οι μισθοί στις ΔΕΚΟ έχουν ήδη υποστεί “κούρεμα” μέχρι και 35% σε σχέση με τις αποδοχές του Δεκεμβρίου του 2009 ενώ έχουν παγώσει και οι ωριμάνσεις , άμεσα θα αρχίσει το ψαλίδισμα των πρόσθετων αμοιβών που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερες από τους βασικούς μισθούς.

Τα προνόμια αυτά περιλαμβάνουν το ύψος των υπερωριών, αμοιβές εκτός έδρας και ειδικά επιδόματα. Με έγγραφό του προς τις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται για υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ έπειτα από διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Σε διαβούλευση βρίσκεται ήδη η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ η οποία ζητά μείωση των ειδικών επιδομάτων πάνω από 20% απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού και μεταθέσεις.  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ακόμη διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια ενώ μετά τις 20 Μαΐου στο τραπέζι του διαλόγου θα καθίσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, που πιέζονται να αλλάξουν την προηγούμενη συλλογική σύμβαση στην οποία υπάρχει δέσμευση ότι η εταιρεία δε θα προχωρήσει σε απολύσεις για δύο χρόνια.

Στο επίκεντρο των περικοπών που απαιτεί η τρόικα βρίσκονται επιδόματα όπως του ισολογισμού, που ισούται με μισό μισθό και καταβάλλεται στις τράπεζες και τα λογιστήρια δημοσίων εταιρειών. Στόχος των αλλαγών κανονισμών προσωπικού είναι να γίνουν πιο ελκυστικές οι ΔΕΚΟ που πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν.

Την ίδια ώρα σε διαβουλεύσεις βρίσκονται ξενοδόχοι, εστιάτορες και έμποροι με τους εργαζόμενους του κλάδου για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας με μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων. Οι μειώσεις που προτείνουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία φθάνουν έως και 15%, πρόταση που απέκρουσε το συνδικάτο και αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέρεψε από ρευστό η ΔΕΗ – Κινδυνεύει με χρεοκοπία

Αλλάζει το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε