Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Στον αέρα” 60.000 θέσεις εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

“Στον αέρα” 60.000 θέσεις εργασίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έκρηξη ανεργίας αναμένουν οι έμποροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας. Αυτό δείχνουν τόσο στοιχεία της ΕΣΥΕ όσο και έρευνα της Marc για τη ΓΣΕΒΕΕ.

Η τάση συνεχίζεται από πέρυσι, όταν σύμφωνα με την ΕΣΥΕ οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 75.200 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ο αριθμός των επιχειρηματιών μειώθηκε κατά 34.800. Συνολικά δηλαδή χάθηκαν 110.000 θέσεις στον τριτογενή τομέα μέσα στο 2009.
 
Παράλληλα, έρευνα της Marc για τη ΓΣΕΒΕΕ προκαλεί έντονη ανησυχία. Σύμφωνα με αυτήν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 θα χαθούν γύρω στις 60.000 θέσεις εργασίας στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ανάλογα αποτελέσματα και από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, που εκτιμά ότι μόνο στις βιοτεχνίες του Λεκανοπεδίου θα απολυθούν 25.000 εργαζόμενοι.
 
Πέραν των “λουκέτων” που ήδη έχουν μπει, 120.000 επιχειρήσεις εμφανίζονται να φυτοζωούν, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες τους εισοδήματα χαμηλότερα από τα όρια της φτώχειας. Από αυτές, σύμφωνα με στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ ως 70.000 ετοιμάζονται για “λουκέτο” μέσα στην επόμενη διετία.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, μεγαλύτεροι “χαμένοι” της κρίσης είναι οι επίχειρηματίες του γενικού εμπορίου, δεύτεροι έρχονται οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τη μεταποίηση και ακολουθούν : λιανική, χονδρική, βιομηχανία, τουρισμός, καύσιμα, οικοδομή, μεταφορές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε