Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Στον αέρα” μέχρι 18 Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κάθε Δευτέρα και… καημός για την Ελλάδα από σήμερα και μέχρι τις 17 του μήνα. Οι αποφάσεις ως γνωστόν παίρνονται έξω και μετά μας ανακοινώνονται και εντός υπό τη μορφή μέτρων.

Με σχεδόν δεδομένο το γεγονός ότι τα μέτρα που γονάτισαν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να αποτελούν μονάχα το πακέτο ανάσας για τις επόμενες δόσεις οι επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες για τη χώρα καθώς αναμένονται μια σειρά αποφάσεων σε eurogroup και Σύνοδο Κορυφής.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου αποφασίστηκαν η εργασιακή εφεδρεία και ο προϋπολογισμός χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες εξαιρετικά κρίσημες.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι προχωράει η έγκριση της απόφασης της 21ης Ιουλίου από τα κοινοβούλια των χωρών και επανέλαβε “κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου”
Ωστόσο συμπλήρωσε πως οι αποφάσεις παίρνονται εκτός συνόρων λέγοντας “αύριο συνέρχεται το Eurogroup, όπου θα συμμετάσχει ο Υπουργός Οικονομικών. Την άλλη Δευτέρα, συναντιέται η κυρία Μέρκελ με τον κ. Σαρκοζί, πάλι με αντικείμενο τις αποφάσεις του Ιουλίου και, βεβαίως, την αξιολόγηση για το πού βρίσκεται η χώρα μας.”
Ως προς αυτή την αξιολόγηση καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι και αυτή θα γίνει σε ένα eurogroup , σε αυτό της 13ης του μήνα (Πέμπτη) όπου θα κατατεθεί έκθεση της τρόικας.
Ύστερα έρχεται μια ακόμη κρίσιμη Δευτέρα, “στις 17 του μηνός, θα έχουμε Συμβούλιο Κορυφής, ενώ στις 18 θα γίνει το επόμενο Eurogroup, πάλι για τα δικά μας», όπως είπε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου.
Κάπως έτσι ως προς το αν θα έχουμε και άλλα μέτρα … ας κρατάμε μικρό καλάθι, αφού τίποτε δεν τέλειωσε.

Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο κύμα εφεδρείας και απολύσεων στο Δημόσιο – 28.000 εργαζόμενοι φεύγουν ως το τέλος του χρόνου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε