Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στον τομέα της ενέργειας η J&P Αβαξ

Στον τομέα της ενέργειας η J&P Αβαξ

Τη συνεργασία της με τον ιταλικό όμιλο Sorgenia Spa στον τομέα της ενέργειας ανακοίνωσε η κατασκευαστική εταιρεία

 των κ.κ. Παρασκευαίδη – Ιωάννου J&P Aβαξ στον τομέα της ενέργειαςΗ συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω της Volterra Α.Ε. (πρώην ΑΡΓΕΣΤΗΣ Α.Ε.), ενώ έχει ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές το σύνολο των απαραίτητων εγκρίσεων σε θέματα ελέγχου του ανταγωνισμού. Στη Volterra οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν ισόποσα με 50%.

Η νέα εταιρεία θα έχει δραστηριότητες στην παραγωγή ενέργειας, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, στο εμπόριο και τη λιανική προμήθεια ενέργειας στην Ελλάδα, σκοπεύοντας να καταστεί σταδιακά βασικός παίκτης στην αγορά, εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία των δύο εταίρων στην κατασκευή σταθμών ενέργειας, την παραγωγή, την εμπορία και την διάθεση ενέργειας.

Η Sorgenia ιδρύθηκε το 1999, ελέγχεται από τον όμιλο CIR στον οποίο συμμετέχει η Αυστριακή Verbund και είναι ο πρώτος ιδιωτικός φορέας στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικού και φυσικού αερίου της Ιταλίας. Διαθέτει εγκατεστημένη χωρητικότητα περίπου 3.000 MW, έχει μονάδες υπό κατασκευή για επιπλέον 1.700 MW και περισσότερους από 560.000 πελάτες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε