Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Στοπ από το ΣτΕ στην αξιοποίηση του ακινήτου της Αλλατίνη

Στοπ από το ΣτΕ στην αξιοποίηση του ακινήτου της Αλλατίνη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε απόφαση του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη χωροθέτηση και την οικιστική ανάπτυξη του οικοδομικού συγκροτήματος «Αλευρόμυλοι Αλλατίνη» και της οικοδομικής άδειας που είχε εκδοθεί. 

Το οικοδομικό αυτό συγκρότημα ανήκει κατά 50% στην «Εταιρεία Δημητριακών Βορειου Ελλάδος» 100% θυγατρικής της εισηγμένης Nutriart και κατά 50% σε λοιπούς συνιδιοκτήτες. Το αποτέλεσμα από την ακύρωση της απόφασης αυτής θα αντικατοπτριστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Nutriart που θα δημοσιευτούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2010, με επιβάρυνση που αγγίζει τα 16 εκατ. ευρώ λόγω απομείωσης του λογαριασμού ενεργητικού «αξία επενδύσεων σε ακίνητα». 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά σε συνεργασία με τους συνιδιοκτήτες του συγκεκριμένου συγκροτήματος, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και θα διερευνήσει κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου και επισημαίνει ότι «σε μία δύσκολη πραγματικότητα, όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα, η απαξίωση των επενδύσεων μίας επιχείρησης, έχει ιδιαίτερο αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε