Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Stop στις διαρροές για φοροεπιδρομή

Αντώνης Σαμαράς ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αντώνης Σαμαράς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην ομιλία του Α. Σαμαρά απάντησε η Λ. Κατσέλη, η οποία τόνισε ότι πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένος.

Να σταματήσουν οι διαρροές περί φοροεισπρακτικών επιδρομών που τραυματίζουν το κλίμα και την ψυχολογία της αγοράς σε μια κρίσιμη περίοδο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς μιλώντας στην ετήσια δεξίωση του ΕΒΕΑ για το 2010.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες πρέπει να συνδυάζουν την δημοσιονομική υπευθυνότητα για τη μείωση του ελλείμματος και την αναπτυξιακή προοπτική για να μην «πνιγεί» η αγορά. Εχω καταθέσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναλυτικά τις προτάσεις στη Βουλή και περιμένω την κυβέρνηση να ανταποκριθεί αντί να επιτρέπει διαρροές για φοροεισπρακτικές επιδρομές που τραυματίζουν την ψυχολογία της αγοράς. 

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κρίνει και να τοποθετείται πάνω σε συγκεκριμένα μέτρα και υπογράμμισε ότι υπάρχει αρκετός καιρός προκειμένου να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος στη Βουλή. Σχολιάζοντας το θέμα των αποδείξεων η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι εντάσσεται στα μέτρα που βρίσκονται στο στάδιο της διαβούλευσης και ευχήθηκε το 2010 να είναι μια καλή χρονιά, να «πάρει μπροστά» η αγορά και να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και «το 2011 να λέμε ότι κάναμε το πάν».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στο θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής από την μη απόδοση του ΦΠΑ και της έκδοσης αποδείξεων λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και τάχθηκε υπέρ των αυστηρών ποινών που εφαρμόζονται σε κράτη – μέλη της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν μέχρι και την φυλάκιση εκείνων που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε