Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Stop στους πλειστηριασμούς μέχρι 200.000 ευρώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβαλε τέρμα στους πλειστηριασμούς μέχρι 30 Ιουνίου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργ. Παντελής στην υπ’ αριθμόν 1/2010 γνωμοδότησή του αναφέρει ότι μέχρι 30 Ιουνίου 2010 δεν μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί για απαιτήσεις των τραπεζών κάτω των 200.000 ευρώ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι αναστέλλονται έως και την 30ή Ιουνίου 2010 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών».

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, «η διάταξη αυτή είναι σαφής, μη επιδεχόμενη παρερμηνείες, οι οποίες αφ’ ενός μεν την καταστρατηγούν και αφ’ ετέρου υπερακοντίζουν το σκοπό της που είναι η προστασία, ενόψει της οικονομικής κρίσης των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες για την εξόφληση των χρεών τους και των δανειοληπτών που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις».

Κατόπιν αυτών, ο Γ. Παντελής αναφέρει ότι «κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (σ.σ. έως 30 Ιουνίου 2010), δεν μπορεί να επισπευσθεί πλειστηριασμός για απαίτηση μικρότερη των 200.000 ευρώ από τράπεζες ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ανεξαρτήτως του αν η συνολική τους απαίτηση υπερβαίνει το ποσό αυτό».

Η γνωμοδότηση του Γ. Παντελή διαβιβάστηκε στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Λαρίσης και κοινοποιήθηκε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και σε όλους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε