Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στουρνάρας: Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα – Το 2014 θα διορθωθούν οι αδικίες

Στουρνάρας: Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα – Το 2014 θα διορθωθούν οι αδικίες

”Ακολουθώ την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Σαμαρά , του κ. Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση” δηλώνει o υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Οργισμένη απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για την οικονομική πολιτική και κυρίως για το θέμα της φορολόγησης ακινήτων δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στη Real News.

“Ο καθένας μπορεί να κάνει όποια κριτική νομίζει. Εγώ επιμένω πως ακολουθώ την κυβερνητική πολιτική” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίσε επίσης πως “ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει και με στηρίζει απόλυτα. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος μου”.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το επόμενο έτος. Σημειώνει μάλιστα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διόρθωση ορισμένων αδικιών σε περίπτωση που το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου.

«Εάν το πλεόνασμα αποδειχθεί μεγαλύτερο του στόχου, έχουμε ήδη συμφωνήσει το 70% της υπέρβασης να το διοχετεύσουμε είτε σε κοινωνικές παροχές είτε σε μείωση φόρων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, προειδοποιώντας ωστόσο κατά τυχόν «υπεραισιοδοξίας».

Στην ερώτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες λόγω του μπαράζ φόρων, ο κ. Στουρνάρας τονίζει πως χωρίς να παραγνωρίζει τις «δυσκολίες του κόσμου», «τούτη την ώρα δεν γίνεται διαφορετικά», καθώς η χώρα μας οφείλει να καλύψει έως το 2014 «τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό μίας ολόκληρης δεκαετίας».

«Θα ήμασταν εντελώς αναξιόπιστοι εάν ζητούσαμε τώρα να αλλάξει η συμφωνία. Αλλά επιμένω ότι είμαστε κοντά στην ελπίδα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ο μόνος κίνδυνος είναι να προκαλέσουμε μόνοι μας ατύχημα», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε