Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στουρνάρας: Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος! Ποιός τα λέει αυτά;

Στουρνάρας: Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος! Ποιός τα λέει αυτά;

Η Κύπρος τέθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την Ελλάδα να δηλώνει πως θα στηρίξει όποια απόφαση κι αν λάβει η μεγαλόνησος.

«Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη πλήρως. Δεν θα πτωχεύσει η Κύπρος. Ποιος σας το είπε;», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

«Η Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναγνωρίσει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν αντιμετωπίζεται η κρίση, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε ότι γίνεται εμφανής η ανάγκη να υπάρξει ένα διαφανές τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη στο οποίο ανθίσταται η Γερμανία.

«Η Ελλάδα συμπαρίσταται και στηρίζει την Κύπρο. Οφειλόμενη ενέργεια από την ΕΕ είναι να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη ότι μία δυσμενής εξέλιξη στην Κύπρο θα έχει αντανακλάσεις στην Ελλάδα, όμως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως επεσήμανε, είναι θωρακισμένο.

Ο κ. Κουβέλης απάντησε και στο θέμα των απολύσεων, λέγοντας ότι «η μόνη αναφορά στη σύσκεψη ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία προχωρά συστηματικά και θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα».

Για ιστορικό σφάλμα της Ευρωζώνης αναφορικά με την Κύπρο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελός Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «οφείλει να τη διορθώσει για να σταθεροποιηθεί η Κύπρος και να αποφευχθούν οι παρενέργειες». Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει διπλό ενδιαφέρον, εθνικό αλλά και οικονομικό, και ότι υπάρχουν τα περιθώρια ώστε στις επόμενες ημέρες να βρεθεί λύση.

«Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, εκτός από όσους έχουν καταδικαστεί, ενώ και για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων σημείωσε ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές από το Νοέμβριο του 2011, όταν επιβλήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Κύπριοι είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στο κούρεμα των καταθέσεων – Τι ξημερώνει για την Κύπρο

Τι θα σημάνει το όχι της Κύπρου – Μαύρα σενάρια!

Η Φέκτερ άρχισε την καταστροφολογία και για την Κύπρο

Στουρνάρας: “Η ανακεφαλαιοποίηση θα βελτιώσει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε