Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στουρνάρας: Ελέγξτε τους ελεγκτές! Από κόσκινο τα πόθεν έσχες 240 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

Στουρνάρας: Ελέγξτε τους ελεγκτές! Από κόσκινο τα πόθεν έσχες 240 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών!

– Είναι από τις λίγες φορές που διενεργείται έλεγχος πόθεν έσχες που έχουν θέσεις ευθύνης
– Αφορούν στελέχη του ΣΔΟΕ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
– Θα ελεγχθούν ειδικά εκείνοι που έχουν καθήκοντα ελεγκτή

Από κόσκινο θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία 240 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Με εντολή του Γιάννη Στουρνάρα, οι έλεγχοι θα γίνουν ως εξής:

α) Ως κριτήρια για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι του «πόθεν έσχες» καθορίζουμε την άσκηση καθηκόντων ελεγκτικής διαδικασίας, τη θέση ευθύνης, το χρόνο άσκησης καθηκόντων και τις υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών.

β) Στο δείγμα θα συμπεριληφθούν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι συγκεντρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Ασκούν κατά τη δημοσίευση της απόφασης (ημερομηνία δημοσίευσης 27 Φεβρουαρίου) ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και στην Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

– Ασκούν, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Δ/νσεις των παραπάνω οργανικών μονάδων τουλάχιστον για δύο (2) έτη.

Οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες» θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η αρμόδια Υπηρεσία στον Υπουργό και κατόπιν εγκρίσεώς του, ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους που ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου Δ/νσης, Υποδ/νσης και Τμημάτων σε οργανικές μονάδες της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και σε περιφερειακές ή αποκεντρωμένες μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

β) Για τους υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές μονάδες του Υπουργείου Οικονομικών με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Μητρώου του υπαλλήλου κατ’ αύξουσα σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δικηγόρος Τσοχατζόπουλου για τα 8 χρόνια κάθειρξης: “Τέτοια ποινή δεν υπήρξε ποτέ!”

Οκτώ χρόνια φυλάκιση και δήμευση του ακινήτου στην Δ. Αρεοπαγίτου επέβαλλε το δικαστήριο στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη για τη λίστα Νικολούδη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε