Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Στουρνάρας: Έτοιμο το σχέδιο απορρόφησης των κυπριακών τραπεζών

Στουρνάρας: Έτοιμο το σχέδιο απορρόφησης των κυπριακών τραπεζών

Την εκτίμηση πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της Κύπρου εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση, που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζοντας τις αποφάσεις της, ενώ επεσήμανε ότι ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο σε περίπτωση που χρειαστεί να απορροφηθούν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
 
Για την επίθεση που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως έχει απαντήσει λεπτομερώς σε όλα κατά τη χθεσινή του παρουσία στη αρμόδια επιτροπή ης Βουλής.-

Νωρίτερα, μιλώντας σε φοιτητές του Columbia Business School, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε οτι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και τόνισε οτι είναι ανάγκη να παρουσιαστεί, το συντομότερο δυνατόν, από την κυπριακή πλευρά ένα σχέδιο Β, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές.

Στη συνάντηση με τους φοιτητές, στο υπουργείο Οικονομικών, η συζήτηση, που αφορούσε θέματα της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Κύπρου. Ενώ, ταυτόχρονα, ο υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάγκη δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά. Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής, είμαστε κοντά στον στόχο. Σε έναν μαραθώνιο, όμως, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα δύσκολα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, είπε ότι όποιο και εάν είναι αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα προς το χειρότερο.

Διαβάστε

Τσίπρας: Όταν ο Στουρνάρας λέει “εμείς” εννοεί τον Σόιμπλε

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φιγιόν, επικρίνει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

Επτά δισ θα φύγουν από τις Κυπριακές τράπεζες με το άνοιγμά τους!

Κουβέλης για Κύπρο: Έξοδος από την κρίση με αλλαγή ευρωπαϊκής πολιτικής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε