Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στουρνάρας: Κλείδωσε η επιμήκυνση, στις 26/11 εκταμιεύεται όλη η δόση

Στουρνάρας: Κλείδωσε η επιμήκυνση, στις 26/11 εκταμιεύεται όλη η δόση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 06:56
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2012 | 06:56

Ικανοποιημένο άφησαν τον Γιάννη Στουρνάρα, οι αποφάσεις του Eurogroup, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και επισημαίνει ότι με αυτές κατοχυρώθηκε πλέον η επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την εξυγίανση της Ελλάδας, κατά δύο χρόνια.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι περιμένει την πλήρη έκθεση της τρόικας ως τις 17 Νοεμβρίου, ούτως ώστε αυτή να επικυρωθεί στο σύνολό της από το Eurogroup που θα συνεδριάσει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, οι χώρες της ευρωζώνης που πρέπει να θέσουν την έκθεση της τρόικας υπό την κρίση των κοινοβουλίων τους, θα έχουν έξι ημέρες καιρό για να το κάνουν, ούτως ώστε στις 26 Νοεμβρίου με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε βέβαιος ότι η δόση των 31,3 δις ευρώ θα εκταμιευθεί στο σύνολό της.
Ερωτηθείς αν τα χρήματα των δανειστών θα κατατίθενται στην τράπεζα της Ελλάδος ή στην ΕΚΤ, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι θα κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σημείωσε, πάντως, ότι στο εξής η παρακολούθηση των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους θα γίνεται ανά μήνα και ότι αν υπάρχουν αποκλίσεις από τις αρχικές εκτιμήσεις θα λαμβάνονται τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα. Σημείωσε ότι αυτό αφορά τόσο την πορεία των δημοσίων δαπανών και των εσόδων, όσο και τα έσοδα από τις κρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις προαπαιτούμενες δράσεις τις οποίες πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι κατά βάση πρόκειται για ολιγάριθμες διοικητικές αποφάσεις και ότι δε χρειάζεται κοινοβουλευτική διαδικασία.

Τέλος ο Γ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επέλθει συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μας έχουν ακόμα στον... πάγο - Στις 20/11 η απόφαση για την Ελλάδα, στις 26/11 η εκταμίευση - "Σφάζονται" δημόσια ΕΕ-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο